K&H Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság 2022-es IV. évad - Rainbow Six: Siege versenyinformációk

A verseny 2 nyílt selejtezővel indul, melyekről 4-4 csapat juthat tovább az osztályozó kupa zárt szakaszába. A nyílt kvalifikációk legjobbjai közül a Top 3, a dobogós csapat juthatnak be a IV. szezon alapszakaszába, ahol további 5, meghívást kapott alakulat várja őket, ahol aztán oda-visszavágókkal szerezhetnek maguknak pontokat, double round-robin rendszerben. A rájátszásba az alapaszakasz 4 legjobb csapata juthat be, ők egyeneskieséses ágrajzon, Bo3-mas meccsek juthatnak el a Bo5-ös nagydöntőig.

A versenyre a következő alapszabályzatok vonatkoznak:

Magyar E-sport Szövetség Versenyszabályzata Magyar E-sport Szövetség K&H MNEB Versenykiírása Magyar E-sport Szövetség Fegyelmi szabályzata Magyar E-sport Szövetség Etika Kódexe Magyar E-sport Szövetség Etikai és gyermekvédelmi szabályzata

A versenyre a következő játékspecifikus szabályok vonatkoznak:

K&H MNEB 2022 | Rainbow Six Siege - Játékspecifikus szabályzat

Kiemelt általános szabályzat:

 1. Életkor

  A K&H MNEB különböző szakaszain csak 16 évnél idősebbek vehetnek részt. A 16 és 18 év közötti játékosoknak kötelező legkésőbb a kupa kezdetéig szülői beleegyezést e-mailes (info@hunesz.hu) úton eljuttatni a szervezők felé . A kitöltendő dokumentumok a HUNESZ hivatalos oldalán letölthetőek.

 2. Nemzetiségi szabályok

  A verseny elsősorban magyar játékosoknak szól. Magyar állampolgárnak számít, minden olyan játékos, aki azt a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelő dokumentumokkal igazolni tudja. Ezen felül lehetőség van külföldi játékosok szerepeltetésére, amennyiben az nem sérti a csapatkompozícióra vonatkozó szabályozásokat. Külföldi játékosnak számít az, aki nem rendelkezik sem magyar, sem pedig kettős állampolgársággal, nemzetiségét pedig a hatályos európai uniós jogszabályoknak megfelelően igazolni tudja. Kettős állampolgárság esetén a játékos eldöntheti melyik országot szeretné képviselni, amit a szervezőknek előzetesen emailben szükséges kommunikálni.

 3. Tartózkodási hely

  A verseny pillanatában minden játékosnak az európai kontinens területén szükséges tartózkodnia. A részvétel - nemzetiségtől függetenül - ezen területeken kívülről nem engedélyezett.

 4. Csapatkompozíció

  A teljes játékoskeretben legfeljebb 2 külföldi játékos regisztrációja lehetséges. Ezen felül a kezdőcsapatban legalább 3 magyar és legfeljebb 2 külföldi játékos részvétele engedélyezett.

 5. Csapatlétszám

  A maximálisan megengedett csapatlétszám 7 fő, ami 5 kezdő és 2 csere játékosból adódik össze. Egy csapatnak legalább 5 játékossal kell rendelkeznie, hogy elindulhasson a versenyen.

 6. Játékfiókok

  A verseny egésze alatt, egy játékos kizárólag egy játékfiókkal versenyezhet.

 7. Eltiltások

  A versenyplatform, avagy játékkiadó által kiosztott eltiltások/bannok/profiltörlések felülírják a versenyszabályzatot és akkor is vonatkoznak a játékosra, ha azt nem az adott esemény végett kapta. Alapszakaszba meghívott jogi személyiség által regisztrált játékos nem vehet részt a K&H MNEB selejtező versenyein A versenyre érvényes a Fegyelmi Szabályzat, ami alapján a játékos sorozatos szabályszegésekért bizonyos számú fordulóról eltiltásban részesülhet