K&H Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság 2022-es IV. évad - Counter-strike: Global Offensive versenyinformációk

A verseny 4 nyílt selejtezővel indul melyen a csapatok az elért helyezésért pontokat kapnak. A 4. kupa után az összesített ranglista TOP4 csapata csatlakozik a verseny rájátszásába, így a következő fázist a 4 meghívott csapattal összesen 8 együttes fogja alkotni. A sorozat zárt szakasza 8 csapattal, alsó-felső ágas lebonyolításban Bo3 mérkőzésekkel valósul meg. 

A versenyre a következő alapszabályzatok vonatkoznak:

Magyar E-sport Szövetség Versenyszabályzata Magyar E-sport Szövetség K&H MNEB Versenykiírása Magyar E-sport Szövetség Fegyelmi szabályzata Magyar E-sport Szövetség Etika Kódexe Magyar E-sport Szövetség Etikai és gyermekvédelmi szabályzata Nyilatkozat 18 év alatti játékos szerepeltetéséről

A versenyre a következő játékspecifikus szabályok vonatkoznak:

K&H MNEB 2022 | Counter-Strike: Global Offensive játékspecifikus szabályzat

Kiemelt általános szabályzat:

 1. Életkor

  A verseny különböző szakaszain csak 16. életévüket betöltött személyek vehetnek részt.

 2. Nemzetiségi szabályok

  A verseny csak és kizárólag magyar játékosoknak szól. Magyar állampolgárnak számít, minden olyan játékos, aki azt a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelő dokumentumokkal igazolni tudja. Európa más országaiból a magyar játékosok csatlakozhatnak a versenyhez, viszont a korábban említett igazoló dokumentumok ellenőrzésre kerülnek.

 3. Tartózkodási hely

  A verseny pillanatában minden játékosnak az európai kontinens (+ Egyesült Királyság) területén szükséges tartózkodnia. A részvétel ezen területeken kívülről nem engedélyezett.

 4. Eltiltások

  A verseny különböző szakaszain nem vehet részt olyan játékos, aki a fő platformok egyikén bármelyik hozzá köthető fiókon csalásért aktív bannal rendelkezik. A fő platformok a következőek: ESL, ESEA, FaceIT, Steam (1 év). A Steam profilon feltüntetett játékeltiltás, vagy csalásért kapott VAC ban egyazon kategóriába tartozik, tehát teljesen mindegy a játékos milyen játékból kapta azt, ugyanúgy nem vehet részt a versenyen amennyiben az 1 éven belül történt. A versenyplatform által kiosztott eltiltások/bannok/profiltörlések felülírják a versenyszabályzatot és akkor is vonatkoznak a játékosra, ha azt nem az MNEB CS:GO esemény végett kapta. A versenyre érvényes a Magyar E-sport Büntetőpont Kódexe, ami alapján a játékos a Fegyelmi szabályzatban megfogalmazott sorozatos szabályszegésekért bizonyos számú mérkőzésről eltiltásban részesülhet.